• mat

  Inne i Guldfågeln Arena

  Inne i Guldfågeln Arena finns en restaurang för 144 sittande gäster. I arenan finns även en medlemspub samt över ett dussin kiosker. Pressrummet har en cafeteria.

  Guldfågeln

  Den stora restaurangen i Guldfågeln Arean heter just Guldfågeln och serverar både lunch och middag. Guldfågeln erbjuder även catering för stora och små fester, och varje jul är det julbord här. Guldfågelns luncher är normalt svensk husmanskost. Lunch serveras vardagar klockan 11:30-14.00.

  FF Puben

  FF puben är öppen i samband med Kalmar FF:s hemmamatcher på Guldfågeln Arena. Tag med giltig matchbiljett. Puben öppnar 2 timmar innan matchstart, och en timme innan avspark anländer Kalmar FF:s lagledare för att presentera dagens laguppställning och dela med sig av den senaste infon inför matchen. I FF Puben kan man njuta av både mat och dryck. Medlemmar i Kalmar FF har rabatt på utvalda drycker.

  Restauranger i Kalmar (i urval)

  Kalmar är en tämligen restaurangtät stad. Utbudet är huvudsakligen budget och medel, det finns inte direkt några lyxrestauranger.

  En av de elegantaste restaurangerna i Kalmar är Calmar Hamnkrog, som ligger precis invid vattnet på Skeppsbrogatan 30. Här finns bland annat ett vinotek.

  Calmar Hamnkrog

  En stor del av Kalmars centrum är bevarat från äldre tid och många av byggnaderna har blivit varsamt restaurerade istället för att rivas och ge plats åt moderna skapelser. Om du vill känna historiens vingslag rekommenderas ett besök i Källaren Kronan, ett källarvalv från 1600-talet. Källaren Kronan ligger i det Sahlsteenska huset och menyn fokuserar på svensk mathistoria. Adressen är Ölandsgatan 7.

  Om man är sugen på något annat än traditionell svensk mat kan man bege sig till Piccolino på Kaggensgatan 1, vid den gamla stadsmurens port. Här serveras italiensk mat och sydeuropeiska viner.

  Stekhuset på Skeppsbron nere vid vattnet är ett annat alternativ, med inriktning på fisk, skaldjur och kötträtter från Italien, Frankrike, Portugal och Spanien.

  Sist men inte minst, en liten varning. Restaurang Larmgatan 10 ligger inte på Larmgatan 10 utan på Södra Långgatan 6, så gå inte vilse. Restaurangen är mest känd för sina grillade kötträtter som serveras på het järnplatta tillsammans med potatisgratäng och såser.

  Pubar i Kalmar (i urval)

  Pub Adress Info
  Krögers Larmgatan 7, vid Larmtorget Sportbar
  O’Leary’s Larmtorget 4 Sportbar
  Molly Malone Larmgatan 6 Irländskt tema
  Pipes of Scotland Stortorget 14 Skotskt tema
  Lilla puben Larmgatan 24 En av stadens mer eleganta pubar. Stort sortiment av öl från hela världen, inklusive lokalbryggt småländskt öl. Något äldre klientel än övriga pubar.

  Caféer i Kalmar (i urval)

  Café Adress Info
  Holmgrens konditori Kaggensgatan 5 Klassiskt Kalmarkonditori med gamla anor
  Kullzénska caféet Kaggensgatan 26 Ligger i syskonparet Kullzéns gamla bostad som är välbevarad från tidigt 1900-tal
  Café Gamla Lotsutkiken Tjärhovet Ligger i den gamla lotsstationen, med vacker utsikt över Kalmarsund.