• slottshotellet

  Slottshotellet ligger i ett lugnt och lummigt område i gamla stan, mellan Kalmar Slott och centrala Kalmar. Hotellet består av totalt fem byggnader belägna mitt emot Stadsparken. Den äldsta av de fem byggnaderna är ett litet hus från 1700-talet.

  Den pampiga men ändå gemytliga huvudbyggnad som nu är hotell uppfördes år 1864 och var privatbostad för grosshandlaren Johan Jeansson och hans hustru Emma. De bodde i huset tills deras nionde barn fötts, då blev det för trångt och de flyttade till en större bostad i samma område, och i det nya huset föddes ytterligare fem barn till den stora familjen.

  slottshotellet kalmarUnder 2010/2011 renoverades hotellet varsamt för att skapa en fräsch känsla utan att förstöra det vackra kulturarvet och byggnadens genuina karaktär.

  Kring hotellbyggnaden finns en vacker trädgård med rosenbuskar i gammal stil, ett uppskattat inslag för många av hotellets gäster under den varma årstiden. Ett annat populärt allmänt utrymme är den charmiga salongen där det alltid finns fika och dagstidningar.

  Slottshotellet är öppet varje dag, dygnet runt, inklusive storhelger som jul och nyår. Receptionen är bemannad dygnet runt.

  Husdjur är inte tillåtna på Slottshotellet.

  Lågprishotell på andra sidan gatan

  På andra sidan gatan ligger ett lågprisboende som drivs av samma personer som Slottshotellet. Lågprisboendet har 26 rum, varav sex stycken har ett litet pentry. Alla rum har privat dusch och wc, samt TV. Adressen för lågprisboendet är Molinsgatan 3. Mer information om lågprisboende kan man få genom att kontakta Slottshotellet (info@slottshotellet.se).

  Nedanstående information gäller Slottshotellet, inte lågprisboendet.

  Fakta om Slottshotellet i Kalmar

  Adress Slottsvägen 7, 392 33 Kalmar
  Telefonnummer 0480 – 882 60
  Fax 0480 – 882 66
  E-postadress info@slottshotellet.se
  Antal hotellrum 45
  Rökfria rum Samtliga hotellrum är rökfria
  Incheckning Tidigast 15:00
  Utcheckning Senast 12:00
  Restaurang Endast för frukost och kvällsmat
  Mötesrum Nej
  WiFi Ja, både i hotellrummen och allmänna utrymmen
  Gym Nej
  Parkering utomhus Hotellet har 17 parkeringsplatser. De måste bokas i förväg om du vill vara säker på att få plats, och kostar 75 kronor/natt. En av platserna är handikappanpassad.
  Parkering inomhus Nej
  Övrigt Trädgård tillgänglig för hotellets gäster

  Hotellrum

  Slottshotellet 45 rum, inklusive två juniorsviter och Edinska rummet.

  Alla rum är olika och individuellt inredda. Alla rum har trägolv. De flesta rum har kombinationen parkettgolv + äkta mattor, och är inredda med en smakfull blandning av antika och nyproducerade möbler. Några få av rummen har fungerande kakelugnar.

  1 barn upp till 12 års ålder får bo gratis i extrasäng i föräldrarnas rum. (Babysäng finns att låna gratis för de riktigt små barnen.) För övriga personer kostar en extrasäng 200 kronor/natten.

  Frukost och lättare kvällsmaten ingår i rumspriset för samtliga rum.

  Kvällsmat serveras ej julafton, juldagen och nyårsafton.

  Restaurang

  Hotellet har en egen restaurang för frukost och lättare kvällsmat, vilket ingår i rumspriset.

  Fika i salongen

  I Slottshotellets salong finns alltid kaffe, te och kakor för hotellets gäster.

  Om Slottshotellet

  Slottshotell ingår inte i någon hotellkedja. Hotellet drivs av Slottshotellet i Kalmar AB. Fastigheten ägs av LW Fastigheter i Kalmar AB. Både Slottshotellet i Kalmar AB och LW Fastigheter i Kalmar AB ägs av Såmab Förvaltnings AB.